Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidentam Donaldam Trampam ir vairāki privātie viedtālruņi "iPhone", kurus regulāri noklausās Krievijas un Ķīnas specdienesti, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, raksta laikraksts "The New York Times".

Lai arī ASV dienesti brīdinājuši Trampu, ka sarunas pa šiem tālruņiem nav drošas, Tramps turpinot tos izmantot. "Baltā nama ierēdņi var tikai cerēt, ka viņš, tos izmantojot, neapspriež slepenu informāciju," raksta medijs.

Tramps šo publikāciju jau nodēvējis par "garu un garlaicīgu". "Raksts ir tik nepareizs, ka man nav laika to labot. Es izmantoju tikai valdības telefonus un man ir tikai viens reti izmantots valdības mobilais tālrunis," tviterī rakstu atspēko Tramps.

Par sarunu noklausīšanos ASV ierēdņiem kļuvis zināms no avotiem ārzemju valdībās pārtvertu citu valstu ierēdņu sarunu dēļ, skaidro laikraksts.

Specdienesti pārāk nepārdzīvojot par to, ka sarunas noklausās Krievija "acīmredzamo Trampa simpātiju pret Putinu dēļ", apgalvo medijs.

Taču ķīnieši pārtverto informāciju mēģinot izmantot tirdzniecības sarunās ar ASV. Kā uzskatot specdienesti, pamatojoties uz sarunām, Ķīnā ir izveidots cilvēku saraksts, ar kuru starpniecību varētu ietekmēt Trampu, vēsta "The New York Times".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!