Foto: AFP/Scanpix/LETA

Saūda Arābijas prokuratūra paziņojusi, ka žurnālista Džamala Hašogi slepkavība bijusi iepriekš plānota, ziņo raidsabiedrība BBC.

Prokuratūras paziņojums balstīts uz Saūda Arābijas un Turcijas darba grupas atrasto informāciju. Tāpat tā ziņo, ka prokuratūra nopratinājusi aizdomās turamos, vēsta medijs.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tās rīcībā ir jebkāda informācija par pazudušo žurnālistu, kurš pēdējoreiz manīts 2. oktobrī ieejam Saūda Arābijas konsulātā Stambulā. Tomēr karaliste atzinusi, ka Hašogi konsulātā tomēr noslepkavots.

Saūda Arābijas kroņprincis Muhameds bin Salmans solījis sodīt atbildīgos un Hašogi slepkavību raksturojis kā smagu noziegumu. ASV medijos izskanējusi informācija kā Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktore Džīna Haspela ir noklausījusies audio ierakstus, kuros dzirdama Hašogi noslepkavošana.

Kā ziņo mediji, Turcijas amatpersonu rīcībā ir audio ieraksts, no kura noprotams, ka Saūda Arābijas slepkavu komanda Hašogi konsulātā spīdzinājusi un nogalinājusi, bet līķi sadalījusi.

Hašogi – viens no pazīstamākajiem Saūda Arābijas karaļa Salmana un viņa dēla kroņprinča Mohammeda bin Salmana kritiķiem – pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2. oktobrī, lai noformētu laulībām nepieciešamos dokumentus. Hašogi pirms pazušanas aptuveni gadu bija dzīvojis Savienotajās Valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!