Foto: AFP/Scanpix/LETA

Bijušais ASV armijas komandieris Eiropā Bens Hodžess brīdina, ka tuvāko 15 gadu laikā starp ASV un Ķīnu "ļoti iespējams" militārs konflikts, raksta "Sky News".

"Es domāju, ka 15 gadu laikā – tas nav neizbēgami – bet pastāv liela iespēja, ka mēs [ASV] karosim ar Ķīnu," izteicies, Hodžess, piebilstot, ka ASV nepietiek kapacitātes, lai darītu visu, kas nepieciešams Eiropā un vienlaicīgi tiktu galā ar Ķīnas radītajiem draudiem Klusā okeāna reģionā, vēsta britu medijs.

Hodžess norādījis, ka Eiropas sabiedrotajām būs jādara vairāk, lai tās spētu sevi aizstāvēt, piebilstot, ka ASV būs jākoncentrējas uz savu interešu aizstāvēšanu Klusā okeāna reģionā. "Amerikas Savienotajām Valstīm nepieciešams ļoti spēcīgs Eiropas pīlārs," norādīja ģenerālleitnants.

Neskatoties uz mainīgajām ģeopolitiskajām prioritātēm, Hodžess norādīja, ka ASV atbalsts NATO ir "nelokāms". Viņš pauda pārliecību, ka prezidenta Trampa administrācija uz Eiropas drošību skatās kā vienu no ASV pamatinteresēm.

"Jūs redzēsiet, ka mēs turpināsim investēt šeit Eiropā, turpināsim apmācības, trenēsim rotēt spēkus, kā arī pastāvīgi nozīmēsim spēkus iespējamībai, ka 10 vai 15 gadu laikā mums būs jācīnās Klusā okeāna reģionā," norādīja Hodžess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!