Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien aicināja medijus izbeigt to "nebeidzamo naidīgumu" un "aplamos uzbrukumus", kad viņš izteica komentārus par spridzekļiem, kas trešdien bija nosūtīti eksprezidentam Barakam Obamam, citiem demokrātu politiķiem un telekanālam CNN.

Uzrunājot savus atbalstītājus kampaņas mītiņā Viskonsinas štata Mosinī pilsētā, prezidents sākumā aicināja politiķus pieklusināt retoriku pēc tam, kad Kongresā opozīcijā esošie demokrāti bija viņu apsūdzējuši vardarbības attaisnošanā un amerikāņu sabiedrības sašķelšanā.

"Nevienam nevajadzētu vieglprātīgi pielīdzināt politiskos pretiniekus vēsturiskiem ļaundariem, kas tiek darīts visu laiku," sacīja Tramps.

"Mums nevajadzētu īstenot mobingu pret cilvēkiem sabiedriskās vietās vai iznīcināt sabiedrisko īpašumu. Ir viens veids, kā atrisināt mūsu domstarpības. Tas ir – mierīgi pie vēlēšanu urnas.

"Kā daļai no lielākiem nacionāliem centieniem pārvarēt mūsu sašķeltību un apvienot tautu, arī medijiem ir pienākums uzņemt pieklājīgu toni un izbeigt nebeidzamo naidīgumu un pastāvīgos negatīvos un bieži vien aplamos uzbrukumus un stāstus," viņš piebilda. "Tas ir jāizdara. Tiem ir jāapstājas."

CNN ir pazīstams ar skarbām reportāžām par Trampa administrāciju un pastāvīgi izprovocē prezidenta dusmas. Viņa mītiņos tiek demonstrēti plakāti, kuros nosodīts šis telekanāls.

"Baltajā namā ir totāls un pilnīgs izpratnes trūkums par to, cik nopietni ir viņu turpinātie uzbrukumi medijiem," pirms tam paziņoja CNN prezidents Džefs Zakers.

"Vārdi ir svarīgi. Līdz šim viņi nav izrādījuši sapratni par to," viņš sacīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!