Foto: AFP/Scanpix/LETA

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans un Saūda Arābijas kroņprincis Mohammeds bin Salmans trešdien telefonsarunā sprieduši par soļiem, lai izceltu gaismā Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, Turcijā, notikušās saūdarābu žurnālista Džamala Hašogi slepkavības apstākļus, pavēstīja avots Erdogana tuvākajā lokā.

Kopš Hašogi slepkavības šī bija pirmā telefonsaruna starp Turcijas prezidentu un ietekmīgo Saūda Arābijas kroņprinci, kas tiek uzskatīts par galveno dzinējspēku karalistes ikdienas politiskajās norisēs.

Erdogans un bin Salmans runājuši par "kopīgiem pūliņiem un soļiem, kas jāsper, lai celtu gaismā Džamala Hašogi slepkavību visos tās aspektos", sacīja avots.

Telefonsaruna notikusi pēc kroņprinča lūguma, sacīja avots.

Kroņprincis trešdien Rijādā, runājot Nākotnes investīciju iniciatīvas konferencē, solīja panākt, ka Hašogi slepkavas tiek saukti pie atbildības, notikušo dēvējot par "ļoti sāpīgu, šausminošu un neattaisnojamu".

Viņš arī sacīja, ka vairākas puses cenšoties izmantot Hašogi slepkavību, lai "iedzītu ķīli starp Saūda Arābiju un Turciju".

Kroņprincis pauda pārliecību, ka šie pūliņi ir veltīgi.

ASV dzīvojušais laikraksta "The Washington Post" līdzstrādnieks un Rijādas kritiķis Hašogi pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2. oktobrī. Turcijas varasiestādes paziņojušas, ka viņš konsulātā nogalināts iepriekš izplānotā slepkavībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!