Foto: EPA/Scanpix/LETA

Itālijas Valsts kase paziņojusi Eiropas Komisijai (EK), ka Roma pieturēsies pie sava budžeta plāna, tomēr apsolīja, ka iejauksies, ja netiks ievēroti noteiktie parādu un deficīta ierobežojumi, raksta aģentūra "Reuters".

Vēstulē Eiropas Komisijai Itālijas ekonomikas ministrs Džiovani Trija atzina, ka 2019. gada budžets neatbilst ES Stabilitātes un Izaugsmes paktam. Paredzēts, ka nākamā gada budžetā Itālijas fiskālais parāds būs 2,4% no IKP. Trija norādīja, ka Itālijas valdībai bija jāreaģē uz nepietiekami augstajiem ekonomiskajiem rādītājiem pēdējo gadu laikā, piebilstot, ka Itālija neplāno palielināt budžeta deficītu 2020. un 2021. gadā, vēsta aģentūra.

"Budžeta pieņemšana bija sarežģīts, bet nepieciešams lēmums, ņemot vērā to, ka Itālijai nav izdevies atgriezties pie pirms-krīzes IKP rādītājiem un bezcerīgo ekonomisko stāvokli, kurā atrodas lielākā daļa nelabvēlīgā situācijā esošie iedzīvotāji," rakstīja Trija.

Pagājušonedēļ EK Itālijai nosūtīja vēstuli, kurā izteica brīdinājumu par budžetu – tas bija pirmais formālais solis, kas var novest pie tā, ka Brisele nepieņem fiskālo plānu un nosaka sodus pret Itāliju. ES pārstāvis norādīja, ka EK otrdien diskutēs un pieņems lēmumus par nākamajiem soļiem attiecībā uz Itālijas 2019. gada budžeta plānu, raksta aģentūra "Reuters".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!