Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV Aizsardzības ministrija ir apstiprinājusi, ka pagājušajā nedēļā Afganistānas Kandahāras provincē notikušajā uzbrukumā, kurā nogalināts vietējais policijas priekšnieks, sašauts arī ASV ģenerālis, vēsta "The Guardian".

Pentagona izplatītajā paziņojumā skaidrots, ka Afganistānā priekšvēlēšanu un vēlēšanu laikā ir pieaugusi vardarbība un šautu ievainojumu guvis arī ASV ģenerālis Džefrijs Smailijs.

Laikraksts "The Washington Post" iepriekš ziņoja, ka Smailijs atkopjas pēc ievainojuma, kas gūts Kandahāras gubernatora birojā. Ģenerālis guvis vismaz vienu šautu brūci.

"Taliban" uzbrukums tika vērsts pret drošības konferenci gubernatora mītnē, ko apmeklēja arī ASV spēku augstākais komandieris šajā valstī ģenerālis Skots Millers. Viņš uzbrukumā necieta.

Šajā izbrukumā tika nogalināts ietekmīgais Kandahāras policijas priekšnieks Abduls Raziks (attēls no vina bērēm) un provinces izlūkdienesta vadītājs Abduks Momins Husains Hels, un TV operators.

Ievainojumus guva vairāki cilvēki, tostarp Kandahāras gubernators un trīs amerikāņi.

Uzbrucējs bija viens no Razika miesassargiem. Atbildību par teroraktu uzņēmās grupējums "Taliban", kas aktīvi iestājas pret nedēļas nogalē aizvadītajām parlamenta vēlēšanām Afganistānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!