Foto: F64

Krievija, Ķīna un Irāna mēģina ietekmēt ASV vēlētājus pirms šogad un 2020.gadā paredzētajām vēlēšanām, piektdien paziņojuši Savienoto Valstu specdienesti, drošības un tiesībsargājošās iestādes.

Šīs trīs valstis cenšas "graut ticību demokrātiskajām institūcijām", uzsvērts nacionālo izlūkdienestu direktora biroja, Tieslietu ministrijas, Federālā izmeklēšanas biroja un Iekšzemes drošības ministrijas kopīgajā paziņojumā.

Tajā norādīts, ka "ārvalstu iejaukšanās ASV vēlēšanās apdraud mūsu demokrātiju; šīs iejaukšanās identificēšana un novēršana ir viena no federālās valdības svarīgākajām prioritātēm".

"Pretinieku mērķis ir ASV vēlēšanas, lai politiski sašķeltu Ameriku un ietekmētu svarīgus politiskus lēmumus, kas ir to nacionālajās interesēs," sacīts paziņojumā.

Tajā minētas sociālo mediju kampaņas, kuru nolūks ir saasināt jautājumus, kas šķeļ sabiedrību, kā arī Krievijas propagandas mediju RT un "Sputnik" materiāli angļu valodā.

ASV Tieslietu ministrija piektdien arī paziņoja, ka izvirzījusi apsūdzības Krievijas pilsonei Jeļenai Husjainovai no Sanktpēterburgas par iejaukšanos 2016. gada prezidenta un Kongresa vēlēšanās, kā arī nākammēnes gaidāmajās Kongresa starpvēlēšanās.

Pēc ASV Tieslietu ministrijas sniegtajām ziņām, 44 gadus vecā Husjainova, būdama projekta "Lahta" galvenā grāmatvede, nodrošinājusi finansējumu sociālo tīklu "troļļu" darbībai, kuras nolūks bijis ietekmēt amerikāņu vēlētāju uzskatus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!