Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Krievijas prezidenta Vladimira Putina bijušais miesassargs un Nacionālās gvardes vadītājs Viktors Zolotovs nedomājot piedalīties TV debatēs ar opozicionāru Alekseju Navaļniju, kuru viņš izaicināja uz divkauju, vēsta Krievijas aģentūra TASS.

Septembrī Zolotovs, reaģējot uz Navaļnija vadītā korupcijas apkarošanas fonda pētījumu, kurā Nacionālā gvarde apsūdzēta korupcijā, izaicināja Kremļa kritiķi uz divkauju "ringā, uz tatami, kur vēlaties", solot no pretinieka dažu minūšu laikā pagatavot "labu, sulīgu karbonādi".

Navaļnijs, kurš izaicinājuma brīdī izcieta administratīvo arestu par nesankcionētu mītiņu organizēšanu un brīvībā iznāca tikai 14. oktobrī, ceturtdien ierakstīja atbildi Zolotovam.

Tajā, atkārtoti apsūdzot Zolotovu un Nacionālo gvardi korupcijā, Navaļnijs pieņēma izaicinājumu, bet, kā divkaujas veidu izvēloties debates TV tiešraidē.

"Debates? Es viņu uz ko citu aicināju," Zolotovs piektdien atbildēja uz "Life" korespondentes jautājumu. "Tāpēc mums ar viņu nesaskan. Bet uz viņa jautājumu es atbildēšu," norādīja Zolotovs.

Nacionālas gvardes komandieris paskaidroja, ka pats Navaļnija atbildes video vēl nav redzējis. Viņš arī teica, ka izaicinājums uz ringu no viņa puses bijis paredzēts kā sportiska sacensība.

Uz žurnālistes jautājumu, kādā formātā viņš grasās atbildēt uz Navaļnija apsūdzībām, Zolotovs norādīja, ka šis jautājums tiks izlemts vēlāk.

"Pašlaik notiek tiesvedība, un pēc tiesas sprieduma mēs paskatīsimies, ir viņam taisnība, vai nav. Un pēc tam atgriezīsimies pie šī jautājuma," nobeidza Zolotovs.

Savukārt Navaļnijs savā blogā atzīmē, ka tiesā pret viņu ir vērsies nevis pats Zolotovs, bet gan Krimas gaļas kombināts, kas ar slepenu premjerministra Dmitrija Medvedeva pavēli kļuvis par vienīgo pārtikas produktu piegādātāju Krievijas Nacionālajai gvardei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!