Foto: AP/Scanpix
Vācija trešdien izdevusi Bulgārijai televīzijas žurnālistes Viktorijas Marinovas slepkavībā aizdomās turamo, vēsta Bulgārijas plašsaziņas līdzekļi.

Marinovas slepkavība izraisīja plašu rezonansi Bulgārijas sabiedrībā, jo sākumā tika pieļauts, ka žurnāliste nogalināta saistībā ar viņas profesionālo darbību. Taču tagad Bulgārijas policija uzskata, ka, visticamāk, noziegumam bijis seksuāls motīvs.

30 gadus vecās Marinovas līķis oktobra sākumā tika atrasts parkā Bulgārijas pilsētā Rusē. Domājams, ka Marinova bija devusies uz parku skriet. Viņa bija izvarota un nožņaugta.

Aizdomās turamais - 20 gadus vecais Bulgārijas pilsonis Severins Krasimirovs - tika aizturēts dažas dienas pēc slepkavības netālu no Hamburgas. Pēc Vācijas prokuratūras sniegtās informācijas, Krasimirovs pratināšanā atzinies, ka, atrodoties spēcīgā alkohola un narkotiku ietekmē, parkā uzbrucis žurnālistei, Krasimirovs sacījis, ka viņam izraisījies strīds ar sievieti, kuru viņš nav pazinis, un viņš iesitis viņai pa seju un iegrūdis krūmos. Taču Krasimirovs noliedz, ka viņam būtu bijis nodoms sievieti nogalināt, kā arī noliedz, ka būtu sievieti izvarojis un aplaupījis. Tomēr policija kratīšanā aizdomās turamā dzīvoklī atradusi žurnālistes tālruni un citas personīgās lietas. Dienu pēc Marinovas nogalināšanas Krasimirovs devies uz Rumāniju, bet no turienes - uz Vāciju, kur dzīvo viņa radinieki.

Marinova bija neliela telekanāla TVN direktore un raidījumu vadītāja. Pēdējā raidījumā pirms nogalināšanas viņa intervēja divus pētnieciskos žurnālistus par nelikumībām Eiropas Savienības fondu līdzekļu izmantošanā, kurā iesaistīti pazīstami uzņēmēji un politiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!