Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Sīrietis, kurš pirmdien Ķelnes stacijā sarīkoja dedzināšanu un sagrāba gūstā sievieti, ir imigrants bezdarbnieks ar psiholoģiskām problēmām un sīku likumpārkāpumu vēsturi, otrdien paziņoja policija.

55 gadus vecais vīrietis pašreiz atrodas slimnīcā komā. Policisti viņu vairākas reizes sašāva.

Izmeklēšanu pārņēmusi federālā policija, kas nodarbojas ar terorisma lietām.

Sīrieša uzbrukums izraisīja paniku Ķelnes stacijā, kas ir viena no noslogotākajām Eiropā.

Vīrietis dienas vidū iegāja stacijas restorānā "McDonald's", bruņojies ar pistoles imitāciju, degvielas tvertni un gāzes cisternu. Viņš izlēja benzīnu un aizdedzināja, kā rezultātā apdegumus guva 14 gadus veca meitene un iedarbojās trauksmes signāls. Stacijas ēka tika evakuēta un visi vilcieni apturēti.

Kad "McDonald's" piepildīja dūmi un iedarbojās dzēšanas sistēma, vīrietis devās uz blakus esošo aptieku, kur sagrāba gūstā darbinieci.

Ķīlnieku krīze ilga vairākas stundas un beidzās ar specvienības policistu iejaukšanos, kad vīrietis draudēja aizdedzināt ķīlnieci.

Pēc aculiecinieki stāstītā, vīrietis apgalvojis, ka pārstāv teroristu organizāciju "Islāma valsts". Policija izmeklē, vai viņa motīvs bijis terorisms un vai viņam bijuši līdzdalībnieki.

Pārmeklējot uzbrucēja dzīvokli, policija atrada vēl citus gāzes balonus un uzrakstu uz sienas arābu valodā "Dievs ir dižens", bet nekādas pazīmes par saistību ar "Islāma valsti".

Izmeklētāji apstiprinājuši, ka vīrietim ir Sīrijas pase, kas tika atrasta uzbrukuma vietā, un atklāja, ka viņš iepriekš 13 reizes nonācis policijas uzmanības lokā kopš ierašanās Vācijā 2015. gada martā.

Viņa pārkāpumi ietver marihuānas glabāšanu, zādzību, krāpšanu, draudīgu uzvedību un miera traucēšanu.

Ķelnes kriminālpolicijas vadītājs norādīja, ka ir pierādījumi, ka vīrietim bijušas psiholoģiskas problēmas un viņš nav spējis atrast darbu.

Viņa sieva palikusi Sīrijā, no kurienes divreiz nesekmīgi pieteikusies patvērumam Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!