Foto: AFP/Scanpix/LETA
Par mirušu uzskatīts ukraiņu bēglis, kuru policija meklēja par naudas atmazgāšanu un krāpšanos ar nodokļiem, atrasts dzīvs un vesels Francijā, kur vadījis savas dienas greznībā pilī netālu no Dižonas, otrdien paziņojis Eiropols.

Vīrietis tika aizturēts 5. oktobrī reizē ar trīs līdzdalībniekiem.

Policija konfiscēja aktīvus 4,6 miljonus eiro apmērā, tostarp pili, automašīnu "Rolls-Royce Phantom" un trīs spāņu mākslinieka Salvadora Dalī gleznas.

Eiropols atklāja, ka vīrietis Ukrainā meklēts par korupciju, bet viņam izdevies izvairīties no varasiestādēm, iegūstot viltotu miršanas apliecību uz sava vārda.

Francijas varasiestādēm aizdomas radīja darījums par minētās pils iegādi, kādai kompānijai Luksemburgā par to samaksājot trīs miljonus eiro.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka pils īstais īpašnieks ir minētais bēguļojošais ukrainis, kurš ne tuvu nav miris.

Kā vēsta izdevums "Ukrainskaja pravda", atsaucoties uz avotu prokuratūrā, aizturētais ir Dmitrijs Maļinovskis, kurš figurē lietā par līdzekļu izlaupīšanu no Odesas pieostas rūpnīcas. Ukrainas Iekšlietu ministrijas varasiestāžu meklēto personu sarakstā teikts, ka viņš pazudis 2014. gada augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!