Foto: Reuters/Scanpix/LETA
ASV rīcībā ir pārtvertas ziņas, kas liecina, ka Saūda Arābijas amatpersonas apsprieda plānu, kā aizvilināt žurnālistu Džamalu Hašogi atpakaļ uz Saūda Arābiju un tur aizturēt viņu, raidsabiedrībai CNN paudusi ar izlūkdienestu saistīta ASV amatpersona.

Hašogi, prominentais Saūda Arābijas žurnālists un karalistes režīma kritiķis, pazudis kopš 2. oktobra, pēc tam, kad iegāja Saūda Arābijas konsulātā Stambulā laulībai nepieciešamo dokumentu iegūšanai. Turcijas amatpersonas tic, ka žurnālists vēstniecībā nogalināts, bet Saūda Arābija to noliedz.

ASV amatpersona, kas saistīta ar izlūkdienestu, CNN paudusi, ka nav skaidrs, vai sākotnējais plāns bija nogalināt Hašogi vai arī kaut kas nogāja greizi konsulātā un viņš varētu būt nogalināts, mēģinot žurnālistu nolaupīt. Saņemt ciet Kašogi konsulātā šķietami bijis rezerves plāns, sacīja avots, gadījumā, ja žurnālistu nevarētu pārliecināt lidot atpakaļ uz Saūda Arābiju.

Tāpat amatpersona norādījusi, ka šobrīd nav neapgāžamu pierādījumu tam, vai laikraksta "Washington Post" sleju autors Hašogi ir dzīvs vai miris. Tāpat viņš norādīja, ka, iespējams, Saūda Arābijas kroņprincis Mohamads bin Salmans vēlējies apklusināt Hašogi, bet neaprēķināja, kādu globālu iespaidu viņa pazušana radīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!