Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tanzānijas lielākajā pilsētā Dāresalāmā nolaupīts par gados jaunāko Āfrikas miljardieris uzskatītais Mohameds Devdži (attēlā), ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

43 gadus veco uzņēmēju bruņoti ļaudis nolaupījuši pie viesnīcas sporta zāles, kur viņš devies uz savu rīta treniņu, paziņoja policija. Miljardiera nolaupīšanas motīvi pagaidām nav skaidri, bet policija saistībā ar noziegumu arestējusi trīs cilvēkus.

Nolaupītāji uzbrukuma brīdī šāvuši gaisā, pēc tam aizbraukuši kopā ar uzņēmēju, stāsta aculiecinieki. Divi no nolaupītājiem bijuši baltādainie.

Žurnālā "Forbes" Devdži turība novērtēta uz 1,5 miljardiem dolāru, viņš arī esot vienīgais miljardieris Tanzānijā. 2017. gadā viņš tika nodēvēts par Āfrikas jaunāko miljardieri.

Devdži ir Tanzānijas lielākās futbola komandas "Simba" galvenais sponsors. Savukārt 2016. gadā viņš solīja labdarībai ziedot vismaz pusi savas bagātības, rakstīja "Forbes".

Vietējiem pazīstams kā Mo, Davdži savas ģimenes tirdzniecības uzņēmumu pārvērtis par plašu konglomerātu vairākās Āfrikas valstīs. Viņa kompānija METL nodarbojas ar tekstila ražošanu, miltu ražošanu, atspirdzinošiem dzērieniem, pārtikas eļļām vismaz sešās Āfrikas valstīs.

Desmit gadus līdz 2015. viņš bija valdošās partijas deputāts parlamentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!