Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Turcijas amatpersonas nākušas klajā ar apgalvojumu, ka 2. oktobrī pēc ieiešanas Saūda Arābijas vēstniecībā Stambulā pazudušais žurnālists Džamals Hašogi nogalināts konsulāta telpās, bet no tām iznests sadalīts gabalos ar zāģi un salikts kastēs, vēsta "Vice News".

Slepkavības īstenotāji bijusi 15 vīriešu brigāde, kas Turcijas pilsētā Stambulā ieradās ar čarterreisiem un apmetās viesnīcā. Pēc tam vīrieši sagaidīja, līdz žurnālists un disidents Džamals Hašogi ieiet Saūda Arābijas konsulātā, kur to nogalināja, sadalīja ar kaulu zāģi un no vēstniecības iznesa kastēs. Slepkavas pēc tam valsti pameta, aizlidojot uz Kairu un Dubaiju. Šādu notikušā versiju Turcijas amatpersonas otrdien, 9. oktobrī, sniegušas ASV laikrakstiem.

Tāpat viena no amatpersonām apgalvojusi, ka varas institūciju rīcībā ir video ar Hašogi slepkavību.

Saūda Arābijas režīma kritiķis Džamals Hašogi, kurš dzīvoja bailēs saņemt sodu no kroņprinča Mohamada bin Salmana, pazuda pēc tam, kad 2. oktobrī iegāja konsulātā saņemt dokumentus savai gaidāmajai laulībai. Viņa līgava žurnālistu pie konsulāta gaidīja iznākam, taču viņš neparādījās.

Turku televīzijas stacijas otrdien pārraidīja video uzņēmumu, kurā redzams Hašogi ieejam vēstniecībā. Īsi pēc tam melns busiņš redzams aizbraucam prom no konsulāta uz konsula māju jūdzes attālumā. Pēc tam transportlīdzeklis novietots garāžā. Trešdien masu medijos rādīti 15 vīrieši ieejam Stambulas lidostā, reģistrējamies viesnīcā un pametam valsti stundas vēlāk.

Saūda Arābijas princis Salmans pārmetumus noliedz, savukārt karalistes amatpersonas apgalvojumus atvaira, saucot tos par nepamatotiem. Taču Saūda Arābijas konsulāts Stambulā atteicies izsniegt kameras uzņēmumus, kas pierādītu, ka Hašogi ēku pameta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!