Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijas Melnās jūras flotes desantnieki pirmdien piedalījās taktiskajās mācībās pirms četriem gadiem okupētās Krimas austrumu piekrastē, liecina aģentūras TASS fotogrāfu uzņemtie attēli.

Mācības notikušas Opukas poligonā tuvu Kerčas šaurumam, kas atdala Azovas un Melnās jūras. Mācības piedalījies arī desanta kuģis "Azov" (attēlā augšā). Zīmīgi, ka pēdējo mēnešu laikā Krievija palielinājusi spriedzi, Azovas jūrā īstenojot dažādus militārus manevrus, kā arī izskanējuši draudi bloķēt kuģu transportu caur Kerčas šaurumu. Tas nozīmētu Ukraina svarīgās ostas pilsētas Mariupoles blokādi.

Zīmīgi, ka attēlos redzamajiem karavīriem nav nekādu zīmotņu vai piederības zīmju. Šādi tērpi un atpazīšanas uzšuvju trūkums bija novērojams arī tām Krievijas armijas vienībām, kuras 2014. gada īstenoja Krimas okupāciju un joprojām turpina karot Ukrainas Donbasa reģionā kopā ar tā dēvētajiem separātistiem.

Taktiskajā mācībās piedalījušies ap 3000 Krievijas Bruņoto spēku karavīru no aptuveni 200 dažādām militārajām vienībām ar padomju gadu pašgājējartilērijām "Nona-S" un pašgājējhaubicēm "Gvozdika", tikai pirms pieciem gadiem armijā ieviestajiem bruņutransportieriem "BTR-82A", kā arī vieglajiem bruņutransportieriem "MT-LB" un helikopteriem "Mi-35", "Mi-8" un "Ka-52 Aligator".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!