Foto: Kadrs no video

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko apsolījis kara gadījumā izsniegt ieročus katrai ģimenei un katram pieaugušam baltkrievam. To prezidents paziņojis pagājušās nedēļas beigās apmeklējot militāro poligonu Bresta apgabalā.

Minskas TV kanāla STV sižetā no Lukašenko viesošanās valsts rietumos esošajā poligonā, aplūkojot jaunāko bruņojumu, prezidents skaidro, ka katram pieaugušam pilsonim ir jāprot rīkoties ar ieročiem.

"Automāti, pistoles, ložmetēji un munīcija tiem – nedod dievs, karš, mēs izdalīsim katrā ģimenē. Un mēs aizsargāsim savu teritoriju ar visu. Neskaitot bērnus. Vecīši un pat sievietes, un tā tālāk: septiņi miljoni cilvēku – septiņi miljoni saņems ieročus, lai viņi varētu aizsargāties," paziņoja Lukašenko.

Baltkrievijā ir samērā stingri likumi civilo ieroču turēšanas jomā. Saskaņā ar Ženēvas Starptautisko attiecību institūta datiem Baltkrievija ir 91. vietā pasaulē pēc civilo ieroči skaita uz 100 iedzīvotājiem (6,1 uz 100). Tas ir divas reizes zemāk nekā Krievijā (12,3), trīs reizes mazāk nekā Vācijā (19,6) un 20 reizes mazāk nekā ASV (120,5), atzīme "Radio Svoboda".

Jūnijā Lukašenko brīdināja, ka nepietiekamas ekonomiskās attīstības rezultātā valsts ir apdraudēta. "Mēs esam frontē. Neizturēsim šos gadus, izgāzīsimies, tātad, vajadzēs vai nu kādas valsts sastāvā iet, vai arī pret mums slaucīs kājas. Bet nedod dievs vēlreiz izraisīs karu kā Ukrainā," teica Lukašenko, neprecizējot, kura valsts apdraud Minsku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!