Foto: RIA Novosti/Scanpix

Gāztā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča (attēlā) drošības dienesta vadītājs Konstantīns Kobzars ir vērsies tiesā Kijevā ar lūgumu nopratināt viņu par GRU aģenta Anatolija Čepigas lomu Janukoviča evakuācijā uz Krieviju, vēsta portāls "Meduza".

Tādu Kobzara paziņojumu "Facebook" lapā publicējis Janukoviča advokāts. Par ko tieši Janukoviča apsargs tiesai grib pastāstīt, netiek atklāts.

GRU pulkvedis Anatolijs Čepiga, kā to noskaidroja izmeklējošie žurnālisti, ir īstā identitāte Ruslanam Boširovam, kuru britu varasiestādes apsūdzējušas bijušā dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanā ar nervu paralizējošo vielu "Novičok".

Čepiga saņēmis Krievijas varoņa titulu par operāciju Krimā 2014. gadā.

Žurnālists Sergejs Kaņevs 1. oktobrī apgalvoja, ka Čepiga apbalvojumu saņēma par Janukoviča evakuāciju no Ukrainas. Nākamajā dienā to apstiprināja arī Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs.

Viktors Janukovičs aizbēga uz Krieviju 2014. gadā pēc neveiksmīgiem mēģinājumiem ar spēku apspiest tautas protestus pret viņa valdību. Ukrainā Janukoviču aizmuguriski tiesā par valsts nodevību, jo viņš protestu laikā lūdzis Krieviju ievest karaspēku Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!