Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins bijušo Krievijas spiegu Sergeju Skripaļu nosaucis par "nodevēju" un "neģēli", raksta BBC.

Savā uzrunā Putins sūdzējās, ka medijos Skripaļs tiek pasniegts kā cilvēktiesību aizstāvis, lai gan viņš nodeva savu valsti. Martā Skripaļs un viņa meita Jūlija Lielbritānijā tika saindēti ar nervus paralizējošo vielu "Novičok".

Putins izteicās, ka "informācijas kampaņa", kas saistīta ar bijušo Krievijas spiegu ir tikusi pārspīlēta un, jo ātrāk tā noslēgsies, jo labāk, vēsta BBC.

Aizdomās par Skripaļu saindēšanu tiek turēti divi Krievijas pilsoņi. Lielbritānijas varasiestādes vīriešus identificēja kā Aleksandru Petrovu un Ruslanu Boširovu. Septembrī Putins norādīja, ka abi aizdomās turētie ir civiliedzīvotāji nevis noziedznieki. Arī abi vīrieši televīzijas intervijā noliedza savu saistību ar Skripaļu saindēšanu, sakot, ka uz Lielbritāniju devās kā tūristi.

Tomēr vēlāk izmeklēšanas mājaslapa "Bellingcat" atklāja, ka Ruslana Boširova patiesais vārds ir Anatolijs Čepiga un ka viņš strādā Krievijas militārajā izlūkošanas dienestā GRU. Tāpat "Bellingcat" veiktajā izmeklēšanā atklājās, ka pats Vladimirs Putins 2014. gadā Čepigam pasniedza "Krievijas federācijas varoņa" apbalvojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!