Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Donalda Trampa administrācija pārstāj izsniegt vīzas viendzimuma attiecībās esošu diplomātu partneriem, raksta portāls "Vice News".

Jaunā pieeja stājusies spēkā šonedēļ un ietekmēs tos diplomātus, kas strādā Apvionoto Nāciju organizācijā (ANO), Pasaules Bankā (PB) un Starptautiskajā Valūtas fondā (SVF). Bijušā ASV vēstniece ANO šo Trampa administrācijas lēmumu nodēvējusi par "nevajadzīgi nežēlīgu un neiecietīgu", vēsta portāls "Vice News".

ASV pārstāvji ANO delegācijām skaidroja, ka šis lēmums saskan ar ASV Valsts departamenta politiku, kas paredz, ka uz diplomātisko vīzu var pretendēt to diplomātu parteri, kas ir laulāti ar konkrēto amatpersonu.

To amatpersonu partneriem, kuri jau šobrīd atrodas ASV, ir dots laiks līdz gada beigām, lai Valsts departamentam iesniegtu dokumentus, kas apliecina laulības faktu. Pretējā gadījumā viņiem valsts būs jāpamet 30 dienu laikā, raksta "Vice News".

Bijusī ASV vēstniece ANO Samanta Pouvera kritizēja Trampa administrācijas lēmumu, norādot, ka viendzimuma pāriem iespējams precēties tikai 12% no visām ANO dalībvalstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!