Foto: AP/Scanpix/LETA

Igaunijas premjers Jiri Ratass trešdien ieradies Eiropas Parlamentā (EP) Strasbūrā, lai piedalītos debašu ciklā par Eiropas Savienības (ES) nākotni. Portālā "Delfi" tiešraidē īsi pēc pulksten 11.15 pēc Latvijas laiku būs iespējams sekot premjera runai un tai sekojošajām debatēm ar EP politisko frakciju līderiem un citiem eiroparlamentāriešiem.

Ratass ir mēreni eiroskeptiskās, liberāli populistiskās Igaunijas Centra partijas priekšsēdētājs. Iepriekšējās vēlēšanās partijas popularitātes atslēga bijusi atzinība gan igauņu, gan igaunijas krievu vidū.

Parlamentāro debašu ciklā reizi mēnesī plenārsesijās viesojas viens vai divi ES dalībvalstu vadītāji, lai diskutētu par politiskā un ekonomiskā bloka nākotni. Oktobra pirmajā sesijā deputātus uzrunās Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass.

Līdz šim ar EP deputātiem diskutējuši virkne dalībvalstu līderu – Īrijas premjerministrs Leo Varadkars, Horvātijas premjerministrs Andrejs Plenkovičs, Portugāles premjerministrs Antoniu Košta, Francijas prezidents Emanuels Makrons, Beļģijas premjerministrs Šarls Mišels, Luksemburgas premjerministrs Ksavjē Betels, Nīderlandes premjerministrs Marks Rite, Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis un Grieķijas premjers Aleksis Ciprs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!