Foto: EPA/Scanpix/LETA

Bijušais Londnas mērs Boriss Džonsons intervijā laikrakstam "The Sunday Times" nodēvējis premjerministres Terēzas Mejas "Brexit" plānu par juceklīgu un nejēdzīgu.

Džonsona komentāri publiskoti dienā, kad Birmingemā sākas Konservatīvo partijas konference, kur gaidāmas spraigas debates par Mejas "Brexit" plānu, ar kuru viņa nāca klajā jūlijā.

"Atšķirībā no premjerministres es cīnījos par "Brexit", es domāju, ka tā ir pareizā izvēle mūsu valstij, un es domāju, kas tas, kas notiek tagad, nav tas, kas 2016. gadā tika solīts tautai," intervijā "The Sunday Times" sacīja Džonsons.

Arī Meja sniedza interviju pirms partijas konferences sākuma, laikrakstam "The Sun" apgalvojot, ka viņa nav blefojusi, sakot, ka izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanās ir labāka, nekā slikta vienošanās.

"Es uzskatu, ka mēs varam panākt vienošanos, es uzskatu, ka mēs varam panākt labu vienošanos, un pie tā mēs strādājam," sacīja Meja, uzsverot, ka nevienam nevajadzētu par to šaubīties.

Plānots, ka Džonsons otrdien teiks runu partijas konferencē.

Bijušais ārlietu ministrs laikrakstā "The Telegraph" piektdienas numurā izklāstīja savus plānus par Kanādas tipa brīvās tirdzniecības vienošanos pēc "Brexit".

Ietekmīgais konservatīvo eiroskeptiķu spārna pārstāvis Džeikobs Rīss-Mogs pauda atbalstu Džonsonam, palielinot spiedienu uz Meju pirms partijas konferences.

Premjerministre konferences noslēguma runā trešdien, domājams, aicinās partijas biedrus atbalstīt viņas plānu "Brexit", galveno uzmanību savā runā pievēršot migrācijas tēmai, ziņo britu mediji.

Partijas konferencē ar runu uzstāsies arī bijušais "Brexit" ministrs Deivids Deiviss, kurš atkāpās no amata, jo iebilda pret Mejas ieceri pēc "Breksita" veidot kopīgu brīvās tirdzniecības zonu ar ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!