Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Prokremlisko kaujinieku kontrolētajā Ukrainas pilsētā Doņeckā sestdien noticis sprādziens, kurā ievainoti četri cilvēki, atsaucoties uz Ukrainas valdības nekontrolētajos rajonos bāzētajiem medijiem, vēsta aģentūra UNIAN.

Saskaņā ar mediju ziņoto, viens no cietušajiem ir kandidāts uz tā sauktās separātistu "Doņeckas tautas republikas" (DTR) vadītāja amatu Igors Hakimzjanovs.

Sprādziens noticis "Doņeckas tautas republikas Komunistiskās partijas" kongresa laikā.

"Sprādziens notika, kad delegāti sāka nākt ārā. Sēde jau beidzās. Sprāgstierīce atradās koridora stūrī," teikts DTR paziņojumā.

Jau ziņots, ka 31. augustā sprādzienā kafejnīcā "Separs" Doņeckā tika nogalināts DTR vadītājs Aleksandrs Zaharčenko. Krievija un separātisti notikušajā vaino Kijevu, savukārt Ukrainas dienesti atentātu vērtē kā kaujinieku savstarpējo konfliktu vai Krievijas specdienestu darbu.

2014. gada pavasarī Krievija okupēja Ukrainas Krimas pussalu, kam sekoja Krievijas apbruņoto kaujinieku izraisīti nemieri valsts austrumos. Promaskaviskie spēki ir pārņēmuši atsevišķas Doņeckas un Luhanskas apgabalu teritorijas, kurās nodibinātas tā sauktās Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Karš starp Ukrainas spēkiem un Krievijas atbalstītājiem separātistiem ir prasījis vairāk nekā 10 tūkstošus dzīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!