Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Turcijas prezidents Radžeps Tajips Erdogans paziņojis, ka par aizturētā ASV mācītāja Endrū Bransona likteni lems Turcijas tiesa nevis politiķi, raksta aģentūra "Reuters".

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo pirmdien pauda cerību, ka Turcija mācītāju atbrīvos jau šomēnes. Savukārt Erdogans izteicās, ka lēmumu par Bransona likteni pieņems Turcijas tiesa, vēsta aģentūra "Reuters".

"Šis ir tieslietu jautājums. Bransons ir aizturēts, pamatojoties uz apsūdzībām par terorismu.. 12. oktobrī notiks vēl viena tiesas sēde un mēs nezinām, ko lems tiesa un politiķiem nebūs nekāda ietekme uz tās lēmumu," izteicās Erdogans.

Ja Bransonu atzīs par vainīgu, viņam var piespriest līdz pat 35 gadiem ilgu cietumsodu. Pats Bransons visas apsūdzības noliedz. "Kā prezidentam, man nav tiesību pieprasīt viņa atbrīvošanu. Mūsu tieslietu sistēma ir neatkarīga. Gaidīsim un vērosim, ko lems tiesa," intervijā atklāja Erdogans.

ASV prezidents Donalds Tramps bija ļoti neapmierināts ar Bransona aizturēšanu un, protestējot pret to, augustā dubultoja nodevas alumīnija un tērauda importiem no Turcijas. Ankara uz šo ASV lēmumu atbildēja, ieviešot tarifus pret ASV alkohola, automašīnu un tabakas izstrādājumu importiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!