Foto: AFP/Scanpix

Bruņotu grupējumu sadursmēs, kas no 26. augusta notiek Lībijas galvaspilsētā Tripolē un tās tuvumā, nogalināto skaits ir pieaudzis līdz 96 cilvēkiem, piektdien paziņoja varas iestādes.

Sadursmju gaitā arī tika ievainoti 444 cilvēki un 16 pazuda bez vēsts. Vismaz 123 ģimenes bija spiestas atstāt savas mājas, paziņoja Veselības ministrija.

Ceturtdien sadursmēs Tripoles dienvidu nomalēs tika nogalināti 11 cilvēki, tai skaitā astoņi civiliedzīvotāji, un ievainoti 33.

Lai gan 4. septembrī tika panākta vienošanās par pamieru, šonedēļ Tripolē un tās tuvumā atsākās kaujas, sevišķi Salāhedīnas rajonā un pie ceļa uz Tripoles Starptautisko lidostu, kura tika sagrauta 2014. gadā.

Sadursmēs pirms šī pamiera stāšanās spēkā tika nogalināti vismaz 63 cilvēki un ievainoti 159, kas pārsvarā bija civiliedzīvotāji.

ANO Atbalsta misija Lībijā (UNSMIL) ceturtdien tviterī aicināja bruņotos grupējumus ievērot pamieru. Tā atgādināja, ka šie grupējumi ir parakstījuši saistošu pamiera vienošanos un ka "civiliedzīvotāju pakļaušana kaitējumam ir aizliegta".

ANO sūtnis Lībijā Gasans Salame pagājušonedēļ bija ziņojis par 14 pamiera pārkāpumiem.

Tripole ir bruņotu grupējumu cīņas par ietekmi centrā kopš Lībijas diktatora Muammara Kadafi gāšanas un nogalināšanas 2011. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!