Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA
Krievijas Komunistiskās partijas kandidāts uz Piejūras novada gubernatora amatu Andrejs Iščenko (attēlā) pirmdien pieteicis badastreiku, protestējot pret svētdien notikušās vēlēšanu otrās kārtas rezultātiem.

Iščenko apgalvo, ka vēlēšanu procesā notikusi krāpšana.

Pēc 95% balsu saskaitīšanas Iščenko bija 5% pārsvars pār konkurentu no prokremliskās partijas "Vienotā Krievija", bet pāris stundas vēlāk vēlēšanu komisijas amatpersonas paziņoja, ka negaidot vadībā izvirzījies Kremļa atbalstītais kandidāts, pašreizējais gubernatora pienākumu izpildītājs Andrejs Tarasenko. Oficiālie vēlēšanu rezultāti vēl nav paziņoti.

Sociālajā tīklā "Facebook" publiskotajā video Iščenko apsūdzējis vēlēšanu komisijas amatpersonas rezultātu sagrozīšanā un paziņojis, ka protestēs pret to ar badastreiku. Viņš arī aicinājis savus atbalstītājus pulcēties uz protestiem Piejūras novada administratīvajā centrā Vladivostokā.

Pirms nepilnas nedēļas Krievijas prezidents Vladimirs Putins tikās ar Tarasenko, kuram apliecināja, "ka viss būs labi".

Iščenko, uzrunājot savus atbalstītājus, sacīja, ka viņam "nav tiesību atkāpties", un paziņoja, ka viņš pavadīs nakti reģionālās administrācijas ēkā līdz vēlēšanu rezultāti tiks anulēti. Arī opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atbalstītāji ir aicinājuši protestēt Vladivostokā, kur uz demonstrāciju sapulcējušies aptuveni 1000 cilvēku.

Krievijas Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ella Pamfilova žurnālistiem sacīja, ka komisija izskatīs visas sūdzības, pirms pasludinās oficiālos vēlēšanu rezultātus.

Iščenko sacīja, ka viņa cilvēki ir sekojuši līdzi balsu skaitīšanai vairākās pilsētās un viņiem ir kopijas no balsu skaitīšanas protokoliem, kas atšķiras no vietējo vēlēšanu komisiju paziņotajiem rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!