Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Turcijas žandarmērija sestdienas rītā Stambulas jaunajā lidostā aizturējusi teju 400 strādnieku, kuri iepriekšējā dienā uzsāka streiku, vēsta vietējie mediji.

Strādnieki protestējuši visu nakti, kad darba devēji noraidījuši viņu prasības uzlabot darba apstākļus, vēsta laikraksts "Cumhuriyet". No rīta žandarmērija iebrukusi strādnieku nometnē pie lidostas un aizturējusi strādniekus, raksta avīze.

Piektdien drošības spēki raidīja asaru gāzi un ūdens lielgabalus pret simtiem strādnieku, kuri pieprasīja apstākļu uzlabošanu. Par būvniecību atbildīgā kompānija IGA piektdienas vakarā paziņoja, ka "iespējami drīz" veiks pasākumus strādnieku problēmu atrisināšanai, taču nekāda vienošanās netika panākta.

Kā iemeslus streikam strādnieki sociālajos medijos min nāves gadījumus, slikto pārtiku un dzīves apstākļus, kā arī problēmas ar algām.

Jaunā lidosta, kurai šobrīd vēl nav dots vārds, būs trešā Stambulas lidosta un to paredzēts atklāt 29. oktobrī. Valdība paziņojusi, ka pēc pabeigšanas tā būs lielākā lidosta pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!