Foto: Publicitātes attēli
Vācijā aizturēts pusaudzis aizdomās par uzbrukuma plānošanu geju naktsklubam un katoļu baznīcai Frankfurtē, ceturtdien paziņojusi prokuratūra un citi avoti.

Puisis, kas pieslējies islāma ekstrēmistu idejām, plānojis sarīkot šajās vietās sprādzienus.

Frankfurtes prokuratūras pārstāvis ziņu aģentūrai AP atklāja, ka 17 gadus veco jaunieti 1. septembrī aizturēja Hesenes zemes policija, un tiesnesis nolēma paturēt viņu pirmstiesas apcietinājumā uz aizdomu pamata par nopietna uzbrukuma gatavošanu.

Informāciju, kas noveda pie jaunieša aizturēšanas, Vācijas policijai sniedza ASV. Informācija liecināja, ka puisis plānoja uzbrukt geju naktsklubam un katoļu baznīcai Frankfurtē, atklāja kāda amatpersona.

Frankfurtes prokuratūras pārstāvis nekomentēja informācijas avotu vai plānotā terorakta mērķi, norādot, ka izmeklēšana vēl turpinās.

Aizturēšanas brīdī aizdomās turamajam bijušas instrukcijas, kā pagatavot sprāgstvielas, un viņš mēģinājis iegādāties internetā ķimikālijas, atklāja prokuratūras pārstāvis.

Vācija arī iepriekš veiksmīgi sadarbojusies ar ASV izlūkdienestu, lai novērstu uzbrukumus. 2007. gadā šādas sadarbības rezultātā tika apturēts plāns uzspridzināt ASV Ramšteinas gaisa spēku bāzi Vācijas dienvidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!