Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas protestu pankgrupas "Pussy Riot" dalībnieks Pjotrs Verzilovs ir hospitalizēts smagā stāvoklī iespējamas saindēšanās dēļ, trešdien ziņoja radiostacija "Eho Moskvi" un interneta ziņu portāls "Meduza".

Verzilovs kopš otrdienas vakara atrodas ārkārtas medicīniskajā aprūpē.

Mediji citēja "Pussy Riot" locekles Veronikas Ņikulšinas teikto, ka Verzilovs tiek ārstēts kādas Maskavas slimnīcas toksikoloģijas nodaļā un starp viņam konstatētajiem simptomiem ir redzes un runas spēju zudums.

Verzilovs, Ņikulšina un vēl divas šīs grupas aktīvistes Olga Kuračeva un Olga Pahtusova pirms tam izcieta 15 dienu administratīvo arestu par ielaušanos futbola laukumā Pasaules kausa fināla laikā (video aizturēto dalībnieku pratināšana policijā).

Ņikulšina, Kuračeva, Verzilovs un Pahtusova, ģērbušies policistu uniformās, jūlijā izskrēja futbola laukumā Maskavas Lužņiku stadionā, īslaicīgi apturot Francijas un Horvātijas spēli otrajā puslaikā. Starp šīs spēles skatītājiem bija Krievijas prezidents Vladimirs Putins un citu valstu līderi, tai skaitā Francijas prezidents Emanuels Makrons.

"Pussy Riot" nekavējoties ievietoja paziņojumus sociālajos medijos, uzņemoties atbildību par šo protestu un publicējot sešu politisku prasību sarakstu.

"Atbrīvojiet visus politieslodzītos," bija pirmā no šīm prasībām. Tika arī pieprasīts izbeigt aizturēšanas mierīgos mītiņos un "atļaut politisku konkurenci valstī".

"Pussy Riot" nonāca mediju uzmanības centrā 2012. gadā, kad vairākas grupas dalībnieces tika aizturētas par Kremlim veltītas protesta akcijas sarīkošanu Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!