Foto: Reuters/Scanpix

Izmeklēšanā par naudas atmazgāšanu Dānijas bankas "Danske Bank" Igaunijas filiālē tiek pētītas nerezidentu transakcijas 150 miljardu ASV dolāru apmērā, raksta avīze "The Wall Street Journal" (WSJ), atsaucoties uz informētiem avotiem.

Šīs transakcijas notikušas no 2007. līdz 2015. gadam.

Laikraksts norāda, ka tā ir iespaidīga summa, ņemot vērā, ka noguldījumu kopapmērs Igaunijas bankās ir 17 miljardi eiro.

Izmeklētāji vēl nav noskaidrojuši, vai visi 150 miljardi dolāru uzskatāmi par aizdomīgas izcelsmes naudu, tomēr šāda summa liek domāt, ka caur "Danske Bank" Igaunijas filiāli atmazgātās naudas summa varētu būt lielāka nekā astoņi miljardi eiro, par kuriem ziņojusi Dānijas prese, norāda WSJ.

2014. gadā Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestāde paziņoja, ka "Danske Bank" Igaunijas filiālē konstatējusi liela mēroga ilgstošus noteikumu par cīņu pret naudas atmazgāšanu pārkāpumus.

Lēsts, ka laikā no 2007. līdz 2015. gadam caur "Danske Bank" Igaunijas filiāli varēja tikt atmazgāts līdz pat astoņiem miljardiem eiro, ziņoja Dānijas prese.

Izmeklēšanu līdz ar Igaunijas Valsts prokuratūru veic arī pati "Danske Bank", Dānijas prokuratūra, Dānijas finanšu uzraudzības iestāde un Parīzes Augstā tiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!