Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Komisijas (EK) "Brexit" sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē svētdien pieļāvis iespēju, ka Lielbritānijas izstāšanās sarunu termiņš var tikt nedaudz pagarināts, bet uzsvēris, ka svarīgākais ir pieņemt politiskus lēmumus strīdīgajos jautājumos.

Londona un Brisele cer izstāšanās vienošanos noslēgt līdz 18. un 19.oktobrī gaidāmajam Eiropas Savienības samitam, lai abām pusēm pietiktu laika tās ratificēšanai, pirms Lielbritānija nākamā gada martā atstās ES.

Barnjē intervijā laikrakstam "Frankfurter Allgemeine Zeitung" paziņojis, ka sarunas varētu turpināties līdz novembra vidum.

"Runājot par laiku, kas nepieciešams, lai izstāšanās vienošanos ratificētu Lielbritānijas parlaments un Eiropas Parlaments, sarunas mums jāpabeidz līdz novembra vidum. Tas ir iespējams," viņš atzinis.

"Mums nav vajadzīgs vairāk laika. Tas, kas mums vajadzīgs, ir politiski lēmumi," uzsvēris Barnjē.

Taču šobrīd sarunas nonākušas strupceļā būtiskākajos jautājumos, tai skaitā attiecībā uz Īrijas un Ziemeļīrijas robežas problēmu un turpmākajām Lielbritānijas tirdzniecības attiecībām ar ES.

Arī Lielbritānijas "Brexit" sekretārs Dominiks Rābs šonedēļ norādīja, ka attiecībā uz vienošanās termiņu var notikt "neliela aizkavēšanās".

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja savukārt laikrakstā "Sunday Telegraph" paziņojusi, ka neviens viņu nepiespiedīs pieņemt kompromisus attiecībā uz izstrādāto "Brexit" plānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!