Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Irāna pretizlūkošanas pasākumu gaitā aizturējusi "desmitiem spiegu", paziņojis Irānas izlūkošanas ministrs Mahmuds Alavi, dodot arī mājienu, ka Izraēlas valdībā darbojies irāņu aģents, trešdien vēsta Irānas mediji.

Irāna iefiltrējusi savu aģentu "tādas valsts kabinetā, kurai ir ļoti spēcīgs izlūkdienests", otrdien vakarā televīzijas intervijā sacīja ministrs. Konservatīvā ziņu aģentūra "Tasnim" skaidro, ka tā bijusi norāde uz bijušo Izraēlas enerģētikas un infrastruktūras ministru Gonenu Segevu, kuru Jeruzalemes tiesa pagājušajā mēnesī apsūdzēja spiegošanā.

"Ar finanšu un citiem līdzekļiem mūsu ienaidnieki cenšas iegūt informāciju par mūsu valsti," sacīja Alavi. "Viņi rīkojas, spiegojot un iefiltrējoties. Par laimi, pretizlūkošanas nodaļa ir viena no spēcīgākajām šīs ministrijas nodaļām."

Tiek izvērsti konkrēti pasākumi, lai atbrīvotos no dubultpilsoņiem, kas strādā oficiālos amatos, norādīja ministrs. "Ja jūs kādus pazīstat, pasakiet par viņiem mums," viņš sacīja.

Alavi izteicās arī par teroristu grupējuma "Daesh" ekstrēmistiem sunnītiem, kas pārsvarā šiītu apdzīvoto Irānu uzskata par vienu no galvenajiem ienaidniekiem reģionā. Aizvadītā gada laikā pārtvertas 230 "teroristu šūniņas", sacīja ministrs. "Mēs izjaucām sazvērestības plānus pret tādām vietām kā universitātes un metro, bet mēs par to esam publicējuši ļoti maz informācijas," viņš skaidroja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!