Foto: Reuters/Scanpix/LETA
ASV prezidents Donalds Tramps brīdinājis, ka viņa īstenotā politika tiks "vardarbīgi" sagrauta, ja demokrāti uzvarēs novembrī notiekošajās vidustermiņa vēlēšanās, vēsta raidorganizācija BBC.

Evanģēlisko kristiešu līderiem Tramps šo balsojumu nosauca par "referendumu" par vārda un reliģijas brīvību, un, ka to apdraudot "vardarbīgi cilvēki".

Konservatīvās kristiešu grupas viņš aicināja palīdzēt, sakot, ka viņi ir vienas balss attālumā, lai zaudētu visu. Vidustermiņa vēlēšanas ASV parasti tiek uzskatītas par prezidenta popularitātes testu.

Ar negatīvu publicitāti Tramps cīnījies kopš viņa bijušais advokāts un kampaņas vadītājs pirms neilga laika tika notiesāti. Ieraksts no Trampa tikšanās aiz slēgtām durvīm ar evenģēliskajiem līderiem Baltajā namā tika nopludināts ASV medijiem.

Tikšanās laikā Tramps sacīja, ka vidustermiņa vēlēšanas ir referendums, kas attiecas ne tikai uz viņu, bet arī "uz jūsu reliģiju, tas ir referendums par runas brīvību."

"Tas nav patikšanas vai nepatikšanas jautājums, jautājums ir par to, ka viņi sagraus visu, ko mēs esam izdarījuši, un viņi to darīs ātri un vardarbīgi. Un vardarbīgi. Tur ir vardarbība. Ja jūs paskatieties uz "Antifu", tur ir vardarbība," Trampa sacīto citē mediji.

"Antifa" – saīsinājums no "antifašistisks" - tiek attiecināts uz galējā kreisā spārna protestētāju grupām, kas cīnās pret galēji labējo ideoloģiju un regulāri konfliktē ar galēji labējiem demonstrantiem.

Tramps iepriekš kritizējis kreisā spārna grupas. Pirms gada, pēc mītiņa Šarlotsvillā, kurā viens no balto nacionālistu pārstāvjiem nogalināja kādu protestētāju, Tramps norādīja, ka vardarbība bijusi "dažādās pusēs".

Aicinot evaņģēlisko kristiešu līderus izmantot savu ietekmi, lai pārliecinātu vēlētājus, Tramps sacīja, ka viņiem ir "milzīgs spēks". "Šajā telpā ir cilvēki, kuri uzrunā gandrīz 200 miljonus cilvēku. Atkarībā no tā, par kuru svētdienu mēs runājam," viņš teica.

Vidustermiņa vēlēšanas notiks 6. novembrī. Tajās norisināsies cīņa par visām 435 Pārstāvju Palātas vietām, 35 no 100 Senāta vietām un 36 un 50 štatu gubernatoru vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!