Foto: TASS/Scanpix/LETA

Kuģu kustības analīze liecina, ka Krievija caur Bosfora šaurumu nosūtījusi uz Vidusjūru vairākas fregates, un krievu mediji otrdien norāda, ka tiek īstenota plašākā karaflotes operācija kopš 2015. gada, kad Maskava iesaistījās Sīrijas konfliktā.

Krievijas Vidusjūras flotiles pastiprināšana notiek brīdī, kad radušās aizdomas, ka Sīrijas prezidents Bašars al Asads gatavo uzbrukumu pēdējam lielākajam Turcijas atbalstīto nemiernieku kontrolētajam anklāvam – Idlibai valsts ziemeļos. Tajā pašā laikā Maskava apsūdzējusi ASV savu spēku pastiprināšanai reģionā, gatavojoties iespējamajam triecienam Asadam lojālajiem spēkiem.

Aģentūras "Reuters" rīcībā esošo fotoattēli liecina, ka sestdien caur Bosfora šaurumu Vidusjūras virzienā izgājušas Krievijas karaflotes fregates "Admiral Grigorovich" un "Admiral Essen".

Dienu iepriekš Turcijas kontrolētajā jūras šaurumā, kas savieno Melno jūru ar Vidusjūru, tika nofotografēta krievu fregate "Pytlivy" un desantkuģis "Nikolai Filchenkov". Iepriekš augustā caur Bosforu izgāja arī raķešu korvete "Vishny Volochek".

Tikmēr laikraksts "Izvestija" vēsta, ka Krievija Vidusjūrā sapulcējusi lielāko flotili kopš 2015.gada. Flotile sastāv no desmit karakuģiem, no kuriem vairums ir bruņots ar tālās darbības rādiusa spārnotajām raķetēm "Kalibr", ziņo "Izvestija", piebilstot, ka vēl citi karakuģi atrodas ceļā. Uz Vidusjūru nosūtītas arī divas zemūdenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!