Foto: EPA/Scanpix/LETA

Irānas prezidents Hasans Ruhani valsts parlamentam sniedza atbildes par Islāma republikas vājo ekonomisko stāvokli. Nebūdami apmierināti ar prezidenta atbildēm, parlamenta deputāti jautājuma tālāko izskatīšanu nodeva Irānas tiesu varai, raksta aģentūra "Reuters".

Ruhani argumentēja, ka ekonomiskās problēmas valstī sākušās tikai pēc tam, kad Amerikas Savienotās Valstis (ASV) pret Teherānu atjaunoja ekonomiskās sankcijas. Tomēr vairāki parlamenta deputāti nebija apmierināti ar Ruhani sniegtajām atbildēm.

Ja lielākā daļa parlamenta deputātu nav apmierināti ar prezidenta sniegtajām atbildēm, tad viņi var tālāko jautājuma izskatīšanu nodot tiesu varai. Tāpat Irānas parlamenta deputātiem ir iespēja prezidentu no amata atstādināt impīčmenta ceļā, bet šobrīd tāds solis netiekot izskatīts, vēsta aģentūra “Reuters”.

Svētdien, sakarā ar valūtas vērtības kritumu un vājo ekonomisko situāciju valstī, no amata tika atstādināts Irānas ekonomikas ministrs.

Parlamenta pārstāvji prezidentam uzdeva virkni jautājumu par valsts ekonomisko stāvokli un valdības veiktajām darbībām, lai to uzlabotu. Parlaments par apmierinošām uzskatīja tikai Ruhani sniegtās atbildes saistībā ar banku sektora darbību. Pārējo jautājumu izskatīšana tika uzticēta tiesu varai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!