Foto: EPA/Scanpix/LETA

Romas pāvests Francisks atteicies sniegt komentārus saistībā ar bijušā Vatikāna diplomāta izteikumiem, ka viņam vajadzētu atkāpties no amata, ziņo raidsabiedrība BBC.

Arhibīskaps Karlo Marija Vigano apsūdzējis pāvestu par bērnu seksuālās izmantošanas skandālu piesegšanu. Vigano stāsta, ka 2013. gadā viņš Francisku ir informējis par to, ka kardināls Teodors Makariks seksuāli izmantojis priesterus. Tomēr Vigano nav sniedzis rakstiskus vai cita veida pierādījumus, kas apliecinātu, ka šī saruna starp viņu un pāvestu patiešām ir notikusi.

Francisks norādīja, ka neteiks ne pušplēsta vārda un neatbildēs uz Vigano 11 lappuses garo vēstuli. “Visi, kuri no jums ir ieinteresēti - uzmanīgi izlasiet dokumentu un tiesājiet paši,” pāvests teica žurnālistiem, “es par šo neteikšu nevienu vārdu, es domāju, ka paziņojums runā pats par sevi.” Pāvests arīdzan skaidroja, ka, kad būs pagājis mazliet laika un tiks izdarīti secinājumi, varbūt viņš komentēs Vigano apsūdzības.

Vēstulē rakstīts, ka pāvestam Franciskam jābūt pirmajam, kas parāda labu piemēru kardināliem un bīskapiem, kuri slēpa ļaunprātīgos nodarījumus, un jāatkāpjas līdz ar tiem.

Arhibīskaps Vigano strādāja par Vatikāna vēstnieku Vašingtonā no 2011. līdz 2016. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!