Foto: Arhīva foto

Krievijas spēku virzību Ukrainā galvenokārt nodrošina uzbrukuma vienības, kuras komplektē no bijušajiem cietumniekiem un nosūta uz sarežģītākajiem frontes sektoriem. Pat starp šiem kaujiniekiem ir sava elite – specvienības bataljons, ko komandē par slepkavību notiesāts bijušais policists. Savukārt izdzīvošanas iespēja dažās šīs vienības rotās nepārsniedz 40%, liecina portāla "Currenttime" publicēts mediju pētījums.

Šai vienībai, kurā darbojas vairāki simti notiesāto, galvenokārt neprecēti vīrieši ar kaujas pieredzi, dots nosaukums "Gladiators", secinājis pētnieciskas projekts "Sistēma". No citām cietumnieku triecienvienībām, piemēram, "Štorm Z", "Gladioators" atšķiras ar to, ka tiek uzskatīts par pusslepenu specvienību.

Vienība izveidota 2022. gada septembrī, taču sākotnēji to sauca vienkārši par ""Štorm Z" speciālo uzdevumu vienību". 2023. gada rudenī tā pārsaukta par "Štorm Gladiators". Tūlīt pēc tam 18. septembrī Krievijas "Telegram" kanāls "Astra" ziņoja par skandalozu notikumu – kādas rotas komandieris un viņa vietnieks Zaporižjas apgabalā nogalinājuši divus padotos. Savukārt "VČK-OGPU" rakstīja, ka konflikta iemesls bijusi nauda, ko Krievijas iedzīvotāji ziedo un sūta uz fronti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!