Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sociālais tīkls "Facebook" paziņojis par 652 lietotāju profilu un vietņu dzēšanu, kam bijusi saistība ar Krieviju un Irānu, ziņo RFE/RL.

"Facebook" norādīja, ka vietnes ir izdzēstas, jo tās nodarbojās ar "koordinētu neautentisku uzvedību", kas iekļāva arī nepatiesu politiska rakstura materiālu izplatīšanu. Arī mikroblogošnas vietne "Twitter" otrdien paziņoja, ka izdzēsusi ap 300 lietotāju profilu, kas izplatījuši Irānas propagandu un pauduši naidīgu nostāju pret Saūda Arābiju un Izraēlu.

"Facebook" daudz aktīvāk pievērsies dezinformācijas kampaņu neitralizācijai pēc tam, kad sociālais tīkls atzina, ka Krievijas aģentiem sekmīgi izdevās īstenot operācijas, lai ietekmētu 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanu rezultātus.

"Mēs aizliedzam šāda veida uzvedību, jo autentiskumam ir nozīme un cilvēkiem ir jātic tam, ko viņi redz "Facebook", " norādīja sociālā tīkla vadītājs Marks Zakerbergs.

Viena no grupām, kuru bloķēja "Facebook", saistīta ar Krievijas militāro izlūkdienestu. Tā centusies ietekmēt jautājumus, kas saistīti ar notikumiem Sīrijā un Ukrainā. "Facebook" norādīja, ka šo jautājumu risināšanā tas sadarbojas arī ar ASV tiesībsargājošām iestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!