Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais personīgais advokāts Maikls Koens otrdien atzina savu vainu astoņās apsūdzībās, tostarp par krāpniecību un vēlēšanu kampaņas finansēšanas pārkāpumiem.

51 gadu vecais Koens federālajā tiesā Ņujorkā sacīja, ka pēc Trampa norādījumiem samaksājis 130 000 līdz 150 000 ASV dolāru lielas summas katrai no divām sievietēm, kuras apgalvo, ka viņām bijušas mīlas dēkas ar Trampu.

Koens sacīja, ka to darījis, lai nopirktu šo sieviešu klusēšanu "ar mērķi ietekmēt vēlēšanas".

Koens paziņojumā par vainas atzīšanu nenosauca Trampa vārdu, bet sacīja, ka strādājis kopā ar "vārdā neminētu kandidātu", un nenosauca arī abu sieviešu vārdus. Viņa minētās naudas summas tomēr atbilst maksājumiem, kas tikuši veikti pornozvaigznei Stormijai Danielsai un žurnāla "Playboy" modelei Karenai Makdugalai.

Danielsa un Makdugala apgalvo, ka viņām bijušas mīlas dēkas ar Trampu, bet prezidents to noliedz. Danielsai par klusēšanu tikuši samaksāti 130 000 dolāri, bet Makdugalai – 150 000.

Koens arī atzina savu vainu apsūdzībās par nepatiesas informācijas sniegšanu finanšu iestādei un par izvairīšanos no ienākumu nodokļa maksāšanas.

Saskaņā ar vienošanos par vainas atzīšanu Koens piekrita neapstrīdēt cietumsodu no 46 līdz 63 mēnešiem, ja viņam tāds tiks piespriests. Soda piespriešana Koenam ir gaidāma 12.decembrī.

Pret Koenu, kuru ar Trampu vairs nesaista labas attiecības, Ņujorkā uzsākta federālā izmeklēšana par viņa biznesa darījumiem un to, vai, maksājot naudu, lai nepieļautu nelabvēlīgas informācijas nonākšanu atklātībā, nav pārkāpti kampaņas finansēšanas likumi.

Tramps, otrdien iekāpjot prezidenta lidmašīnā "Air Force One", lai dotos kampaņas vizītē uz Rietumvirdžīniju, ignorēja reportieru jautājumus par Koena atzīšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!