Foto: LETA
Spānijā policija pirmdien nošāvusi vīrieti ar nazi, kurš bija iebrucis policijas iecirknī, un varasiestādes notikušo vērtē kā teroraktu.

Incidents noticis Katalonijas reģiona pilsētā Korneljā.

"Ar nazi bruņots vīrietis ienāca policijas iecirknī Korneljā, lai uzbruktu policistiem. Uzbrucējs tika nošauts," tviterī paziņoja Katalonijas policija.

"Mēs to vērtējam kā teroraktu. Policiste izmantoja savu pistoli, lai glābtu savu dzīvību," paziņoja Katalonijas policijas komisārs Rafels Komess.

Vīrietis ar nazi policijas iecirknī ieradies pulksten 5.45 un viņam "bija skaidri iepriekšējs nolūks nogalināt mūsu spēku aģentu", piebilda Komess.

Avoti pretterorisma policijā iepriekš aģentūrai AFP pastāstīja, ka uzbrucējs bijis vietējais iedzīvotājs no Alžīrijas un saucis "Allāhu akbar!" ("Allāhs ir dižs!").

Taču Komess sacīja, ka uzbrucēju nošāvusī policiste tikai dzirdējusi viņu saucam "Allāhs" un pārējais bijis nesaprotams.

Komess neapstiprināja, ka uzbrucējs bijis alžīrietis, jo policijai vēl ir jānoskaidro, vai pie viņa atrastie Alžīrijas identifikācijas dokumenti tiešām pieder viņam.

Policisti pārmeklējuši uzbrucēja māju, ka atrodas tikai dažu simtu metru attālumā no uzbrukuma vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!