Foto: Kadrs no video

Lietavu un plūdu postītajā Indijas Keralas štatā, kur līdz šim amatpersonas fiksējušas vismaz 350 bojāgājušos un vairāk nekā 22 000 cilvēku nogādāti pagaidu patvērumos, lielu daļu upuru prasījuši tieši zemes noslīdējumi, dubļos pārvērstajai augsnes virskārtai noslīdot no kalniem un pakalniem uz ceļiem un pilsētu rajoniem.

Keralas reģionā pagājušās nedēļas izskaņā nofilmēts arī mirklis, kad līdz ar zemes noslīdējumu no kalna nošļūc daudzdzīvokļu māja. Pretēji vairumam gadījumu, kad līdz ar pamatu izslīdēšanu ēkas sabrūk, šis nams pakalna piekājē nonācis šķietami neskarts.

Indijas amatpersonas ziņo, ka patlaban musonu lieti pamazām pierimst, un armija, kā arī brīvprātīgo vienības, kuras pamatā veido zvejnieki ar laivām, nonākušas arī līdz nomaļākajiem un plūdu nošķirtajiem apgabaliem, kuru idzīvotājiem palīdzības pakas līdz šim piegādātas ar helikopteriem.

Keralas reģiona vadītājs ziņo, ka līdz šim izveidotajos kopumā 5645 palīdzības centros palīdzība sniegta vairāk nekā 725 000 cilvēku. Štats arī preventīvi gatavojas dažādu slimību izplatībai, kuras varētu veicināt ūdens piesārņojums pēc plūdiem.

Nepilnus 40 000 km2 plašajā štatā mīt ap 35 miljoniem iedzīvotāju. Līdz ar to cilvēku blīvums šajā Indijas reģionā ir aptuveni 30 reižu lielāks nekā Latvijā. Pagājušajā nedēļā pieredzētie plūdi esot lielākie Keralā pēdējās simtgades laikā un vieni no vērienīgākajiem valstī kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!