Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons svētdien minējis Ķīnu, Ziemeļkoreju un Irānu līdztekus Krievijai kā valstis, kas varētu iejaukties novembrī gaidāmajās ASV vidustermiņa vēlēšanās.

Dienu iepriekš pats Tramps norādīja uz Ķīnu, pieminot Krievijai adresēto kritiku par jaukšanos 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanās.

"Visiem tiem muļķiem, kuri tā fokusējušies uz Krieviju, būtu jāsāk skatīties citā virzienā - uz Ķīnu," tviterī rakstīja Tramps.

Lūgts komentēt šo prezidenta apgalvojumu, Boltons svētdienas rītā intervijā telekanālam ABC arī minēja Ķīnu, kam šobrīd ir nopietnas nesaskaņas ar ASV tirdzniecības jomā.

"Varu pilnīgi noteikti apgalvot, ka nacionālās drošības jomā pastāv pietiekamas bažas par Ķīnas iejaukšanos, Irānas iejaukšanos un Ziemeļkorejas iejaukšanos," paziņoja ASV nacionālās drošības padomnieks.

Uz ABC žurnālistes lūgumu sīkāk pamatot šos apgalvojumus, īpaši attiecībā uz Ķīnu, Boltons atbildēja izvairīgi.

"Neiedziļināšos tajā, ko mēs esam vai neesam saskatījuši, bet saku jums - attiecībā uz 2018. gada vēlēšanām mūsu lielākās bažas saistās ar šīm četrām valstīm," viņš izteicās.

Pēdējā laikā Tramps pastiprinājis uzbrukumus īpašā prokurora Roberta Millera vadītajai izmeklēšanai par Krievijas iejaukšanos ASV 2016. gada prezidenta vēlēšanās. Svētdien viņš šo izmeklēšanu nosaucis par "makārtismu tā sliktākajās izpausmēs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!