Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas opozīcijas aktīvists, "Kreisās frontes" koordinators Sergejs Udaļcovs, kas pirms piecām dienām ieslodzījumā sāka badastreiku, svētdien nogādāts slimnīcā sakarā ar organisma atūdeņošanos, ziņu aģentūrai TASS paziņojis Maskavas Sabiedriskās novērošanas komisijas pārstāvis Ivans Meļņikovs.

Jūlija beigās Udaļcovs aktīvi piedalījās demonstrācijās pret plāniem paaugstināt Krievijā pensijas vecumu un tika aizturēts, bet pagājušajā nedēļā tiesa viņam piesprieda trīsdesmit dienu ieslodzījumu par Krievijas valdības locekļu portretu dedzināšanu vienā no šiem mītiņiem.

Pirms gada Udaļcovs tika atbrīvots no ieslodzījuma, kurā bija pavadījis četrarpus gadus saistībā ar apsūdzību masu nekārtību organizēšanā Maskavas Bolotnajas laukumā 2012.gadā, pirms Vladimira Putina inaugurācijas uz trešo Krievijas prezidenta pilnvaru termiņu.

Izciešot minēto cietumsodu Tambovas apgabala labošanas darbu kolonijā, Udaļcovs vairākas reizes pieteica badastreiku.

Kopš 14.maija badastreiku ieslodzījumā Krievijā turpina arī ukraiņu režisors Oļehs Sencovs, kas pieprasa, lai Krievija atbrīvo visus ukraiņu politieslodzītos. 42 gadus vecā Sencova veselības stāvoklis pēdējā laikā strauji pasliktinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!