Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Brazīlija pirmdien nosūtīs karavīrus uz rajonu pie Venecuēlas robežas, kur pieaugusi spriedze starp vietējiem iedzīvotājiem un imigrantiem no Venecuēlas.

Pēdējo trīs gadu laikā Brazīlijā ieceļojuši desmitiem tūkstoši venecuēliešu, bēgot no ekonomiskās, politiskās un sociālās krīzes savā valstī.

Nedēļas nogalē saasinājusies spriedze Pakaraimas pilsētā pie abu valstu robežas, kur aplaupīts un nopietni piekauts kāds vietējais tirgotājs. Turot aizdomās par notikušo venecuēliešus, desmitiem brazīliešu uzbrukuši divām imigrantu nometnēm, pielaižot uguni viņu teltīm un iedzīvei. Lai paglābtos no uzbrucējiem, venecuēlieši bēguši atpakaļ pāri robežai un patvērušies pie kontrolpunktiem.

"Tas bija briesmīgi, viņi aizdedzināja teltis un visu, kas tajās atradās," stāstījusi kāda venecuēliete. "Skanēja šāvieni, viņi dedzināja riepas."

Pēc viņas teiktā, daži venecuēlieši atriebjoties aizdedzinājuši mašīnu ar Brazīlijas numura zīmi.

Sakaņā ar Brazīlijas militārās policijas informāciju cietuši trīs brazīlieši. Ziņu par sadursmēs iesaistīto venecuēliešu stāvokli šobrīd nav.

Roraimas štata gubernatore Silva Kampuša lūgusi uz laiku slēgt robežu un atsūtīt papildspēkus, lai "stātos pretī noziedzības pieaugumam", ko viņa skaidro ar venecuēliešu klātbūtni reģionā.

Brazīlijas Sabiedrības drošības ministrija solījusi nosūtīt uz pierobežas rajonu 60 karavīrus, kas pievienosies tur jau esošajiem spēkiem.

Tikmēr Venecuēlas Ārlietu ministrija mudinājusi Brazīliju garantēt Venecuēlas pilsoņu drošību un "aizsargāt viņu ģimenes un iedzīvi".

Brazīlijas federālā policija lēš, ka valstī no Venecuēlas ienāk aptuveni 500 cilvēku dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!