Foto: AP/Scanpix/LETA

Itālijas pilsētā Dženovā svētdien pārstāja meklēt iespējamos sagruvušā tilta upurus pēc tam, kad pagājušajā naktī glābēji atrada pēdējos trīs pazudušos cilvēkus, ziņo "Reuters".

Pēdējie trīs ķermeņi tika atrasti zem smagas betona plāksnes. Īsi pēc tam Dženovas prefekti oficiāli paziņoja, ka kopā bojā gājuši 43 cilvēki. Deviņi cietušie joprojām atrodas slimnīcā, no tiem četri – kritiskā stāvoklī.

Lai gan ir atrasti visi cilvēki, kuri iepriekš tika uzskatīti par pazudušiem, Itālijas glābēju brigāde turpina darbu: "Mūsu darbs turpinās, lai pārliecinātos, ka neviens cilvēks nav palicis zem betona plāksnēm," teica brigādes pārstāvis Stefano Zanuts.

Tāpat glābšanas dienesti palīdz izmeklētājiem noteikt katastrofas iemeslus.

Ceļa uzturētāji apsolījuši investēt pusmiljardu eiro, lai atjaunotu tiltu, kā arī lai izveidotu fondus, kas palīdzētu mirušo ģimenēm, kā arī tiem, kam tilta sagrūšanas rezultātā sagruva mājas.

Itālijas valdība vaino ceļa uzturētāju par notikušo traģēdiju, kompānija gan savu vainu noliedz.

Itālijas valdība apstiprinājusi, ka turpmāko mēnesi veltīs tam, lai padarītu valsts infrastruktūru drošu – tas iekļaujot ne tikai tiltus un ielas, bet arī sabiedriskas ēkas, piemēram, skolas. Plānotās izmaksas gan netika norādītas, taču tika pausts, ka "deficīts neeksistē".

Kā jau minēts, sestdiena Dženovā bija sēru diena. Tajā tika rīkotas publiskas bēres 18 katastrofā cietušajiem, pārējo ģimenes locekļi rīkoja privātas bēres, izvairoties no publikas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!