Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pēdējā mēneša laikā uzbrukumi ar droniem Krievijas aviobāzei Sīrijā kļuvuši biežāki, ceturtdien pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis sakariem ar presi.

Pie Hmeimimas gaisa spēku bāzes, netālu no Sīrijas ziemeļrietumu krasta, iznīcināti 45 ar sprāgstvielām bruņoti droni, žurnālistiem sacīja ģenerālis Igors Konašenkovs. "Tikai pēdējo trīs dienu laikā notriekti pieci droni," viņš sacīja. Citi droni neitralizēti, radot traucējumus to radiosignālos.

Droni var izskatīties pēc vienkāršām, pašdarinātām iekārtām, bet to uzbūvē ir sarežģīta tehnika, arī modernas vadības sistēmas, sacīja Konašenkovs. "Tā ir droša pazīme, ka ir kāda valsts, kas dalās ar atbilstošām zināšanām ar starptautiskām teroristu organizācijām," viņš sacīja, valsti konkrēti vārdā neminot.

Vēl janvārī Krievija ļāva noprast, ka dronu uzbrukumos Hmeimimas bāzei un Krievijas karaflotes objektam Tartūsā varētu būt iejauktas ASV. Krievija Sīrijas pilsoņkarā atbalsta prezidenta Bašara al Asada valdību.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!