Glābēji Itālijas ziemeļrietumu pilsētā Dženovā otrdien sagruvušā tilta gruvešos turpina meklēt iespējamos izdzīvojušos.

Sabrūkot A10 šosejas viadukta posmam, no aptuveni 45 metru augstuma nokrita desmitiem automašīnu. Līdz šim varasiestādes apstiprinājušas vismaz 39 cilvēku nāvi. Aptuveni 16 cilvēki ir ievainoti, bet pazudušo skaits tiek lēsts no četriem līdz 12, ziņo raidsabiedrība BBC.

Meklēšanas un glābšanas operācijā, kas turpinās trešdien, piedalās ap 250 ugunsdzēsēju no visas valsts. Darbā tiek izmantoti arī meklēšanas suņi un alpīnisma aprīkojums.

Bažās, ka arī citi tilta posmi varētu sabrukt, no tuvējās apkārtnes evakuēti vairāk nekā 400 cilvēki.

Pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados celtā Morandi tilta sabrukšanas iemesli vēl nav zināmi. Nelaimes brīdī lija spēcīgs lietus un pūta vējš.

Tiek lēsts, ka no sagruvušā ap 200 metrus garā tilta posma zemē nokritušas 30 – 35 vieglās un kravas automašīnas. Torņa vanšu balsts un posms uz abām tā pusēm nogruvis uz dzelzceļa, upes un noliktavas ēkas.

Šī ir piektā reize piecu gadu laikā, kad Itālijā sagruvis kāds tilts, ziņo vietējais medijs "Corriere Della Serra". 2006. gadā valdība ceļu uzturēšanai atvēlēja vairāk nekā 14 miljardus eiro, bet finansējums nokritās līdz mazāk nekā četriem miljardiem pēc 2008. gada finansiālās krīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!