Foto: AFP/Scanpix/LETA

Igaunijas militārpersonas ceturtdien turpina meklēt Spānijas iznīcinātāja nejauši izšautās raķetes daļas.

Meklēšana notiek purvainā teritorijā Endlas dabas rezervātā, Igaunijas vidienē informēja Aizsardzības spēku galvenā štāba preses sekretārs Tāvi Lāziks. Viņš piebilda, ka meklēšana turpinās un pagaidām nekādu citu jaunumu nav. Nokritusī raķete izraisījusi kūdras ugunsgrēku, kura dzēšana ceturtdien turpinās, paziņojis Igaunijas Glābšanas dienests.

Ceturtdien par raķetes daļu meklēšanas gaitu un ugunsgrēka dzēšanu Igaunijas valdības sēdē informēja aizsardzības ministrs Jiri Luiks. "Ugunsgrēks tiek kontrolēts, pašlaik ne raķetes daļas, ne kaujas galviņa nav atrastas. Šodien meklēšanā piedalās 100 cilvēki no 1.kājnieku brigādes, Gaisa spēkiem, kā arī Glābšanas dienesta," pēc valdības sēdes žurnālistiem teica Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass.

Jau vēstīts, ka Igaunijas Gaisa spēku komandieris pulkvedis Rīvo Valge trešdien paziņoja, ka, domājams, raķete ir atrasta. Viņš sacīja, ka raķete nokritusi purvainā vietā Endlas dabas rezervātā, kur cilvēki nedzīvo.

"Apmēram pusdienlaikā mēs noskaidrojām iespējamo raķetes nokrišanas vietu, un netieši pierādījumi liecina, ka raķete atrodas tieši tur. Šajā rajonā strādā Aizsardzības spēku eksperti. Ir 95% iespēja, ka pazudusī raķete atrasta, lai gan mums vēl nav svarīgas tās daļas," Valge sacīja preses konferencē Tallinā.

Viņš piebilda, ka zināms iespējamais raķetes lidojuma koridors un zona, kur, visticamāk, tā pēc nokrišanas uzsprāgusi.

Jau vēstīts, ka Spānijas iznīcinātājs "Eurofighter" mācību lidojuma laikā otrdien nejauši virs Igaunijas teritorijas izšāvis "gaiss-gaiss" tipa raķeti AMRAAM. Incidents noticis plkst.15.44 virs Igaunijas dienvidrietumiem pie Otepē pilsētas gaisa telpā, kas paredzēta mācībām, paziņojis Igaunijas Aizsardzības spēku preses dienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!