Foto: LETA

Sakarā ar svelmi, meža ugunsgrēkiem un sausumu, klimata problēmas pirms septembrī gaidāmajām vēlēšanām ir kļuvušas par aktuālu jautājumu Zviedrijas vēlētājiem un jaunajai valdībai, ziņo “Bloomberg”.

Zviedru pētniecības aģentūras "Expressen/Demoskop" veiktā iedzīvotāju aptauja liecina, ka klimats ir otra svarīgākā problēma, ko jaunajai valdībai būtu jārisina. Kā lielāko problēmu to norādījuši 16% aptaujāto.

Sakarā ar to, ka pēdējo gadu laikā bēgļu skaits valstī ir būtiski palielinājies, zviedri kā būtiskāko problēmu uzskata imigrāciju. Kā īpaši būtisku to norādījuši 23% aptaujāto.

Šī ir viena no vēsturiski karstākajām vasarām Zviedrijā, kas raisījusi lielu svelmi, postošus meža ugunsgrēkus un sausumu. Valdība ir nodrošinājusi ārkārtas palīdzību zemniekiem, kā arī piesaistījusi Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu spēkus, lai palīdzētu dzēst meža ugunsgrēkus, kas izplatījušies visā valstī.

Medijs atzīst, ka arvien grūtāk ir kļuvis paredzēt Zviedrijas parlamenta vēlēšanu rezultātus. Tiek prognozēts, ka anti-imigrantu grupa varētu kļūt par vienu no populārākajām partijām gaidāmajās vēlēšanās. To patlaban atbalsta vairāk nekā 20% aptaujāto.

Pieaugošās bažas par vides jautājumiem varētu pozitīvi ietekmēt rādītājus pašreizējai valdošai Zaļajai partijai. Tās reitings dažbrīd aptaujās nokrīt pat zem 4%, kas ir nepieciešami, lai iekļūtu parlamentā.

Zviedrijas parlamenta vēlēšanas notiks septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!