Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas vēstniecība ASV Vašingtonas jaunākās sankcijas pret Maskavu nosaukusi par "drakoniskām", raksta aģentūra "Reuters".

Trešdien ASV paziņoja, ka ieviesīs jaunas sankcijas pret Krieviju. Sankcijas ieviestas sakarā ar martā notikušo Skripaļu saindēšanu Lielbritānijā. Krievija ir kategoriski noraidījusi savu saistību ar saindēšanu, lai gan Lielbritānija un citas Rietumu valstis notikušajā vaino tieši Maskavu.

Jaunieviestās sankcijas Krievijas vēstniecība ASV ir nosaukusi par "drakoniskām" un apgalvojusi, ka Vašingtonas apsūdzībām neesot pietiekama pamatojuma. "8. augustā mēs valsts departamentā tikām informēti par jaunām drakoniskām sankcijām, kuras ieviestas, pamatojoties uz apšaubāmām apsūdzībām par nervu aģenta "Novičok" izmantošanu pret Lielbritānijas pilsoni," teikts Krievijas vēstniecības paziņojumā.

Pēc Skripaļu saindēšanas ASV un Eiropas valstis izraidīja 100 Krievijas diplomātus. Skripaļu saindēšana kļuva par kārtējo saasinājumu Krievijas-Rietumu attiecībās.

ASV valsts departamenta pārstāvis norādīja, ka pēc 90 dienām pret Krieviju tiks ieviestas papildu sankcijas, ja Krievija nespēs sniegt "uzticamas garantijas" par to, ka tā vairs neizmantos ķīmiskos ieročus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!